‘Oranje Ambon’ is financieel mogelijk gemaakt door twee fondsen (NCDO en Stichting Democratie en Media) en door een crowd funding actie. Die actie is zeer geslaagd en ik ben er trots op dat zo veel mensen wilden bijdragen aan deze film. Veel dank! Hieronder is te lezen hoe de actie in z'n werk is gegaan.

Crowd funding

 

De financiële crisis heeft ook de filmwereld bereikt. Fondsen houden de hand op de knip en subsidies worden opgeheven. Alle sectoren worden getroffen en cultuur niet het minst. Ik ben niet de enige producent die moeite heeft om projecten te financieren. Toch ben ik met ‘Oranje Ambon’ al een heel eind op weg. Ik werk samen met coproducent Interakt. Hoofdsponsor NCDO, Stichting Democratie en Media, Stichting Item en Dammas Films zelf hebben het grootste deel van de begroting al voor onze rekening genomen. Het resterende bedrag hoop ik met crowd funding aan te vullen.

De
crowd funding loopt al enige tijd, en eerlijk gezegd gaat het heel goed! Op de totale begroting ontbreekt nog een kleine € 5.000, dus de actie gaat gewoon door, maar zonder de crowd funding was het niet gelukt. Dank aan alle crowd funders!

 

Crowd funding betekent dat veel mensen een klein bedrag bijdragen: allemaal een beetje. Het is een nieuw soort mecenaat, een vorm van liefdadigheid. Tientallen mecenassen voor één protegé, in plaats van één mecenas die tientallen protegés onderhoudt. Voor alle duidelijkheid, het gaat om een donatie en niet om een investering. En toch krijgt iedereen er iets voor terug. Er wordt immers een film gerealiseerd. En er zijn tegenprestaties, al naar gelang de hoogte van de bijdrage.

 

Als je zou willen bijdragen aan de totstandkoming van de documentaire ‘Oranje Ambon’, dan stel ik voor dat je op vier niveaus kan meedoen.

 

€ 25

- je krijgt een abonnement op de e-mail nieuwsbrief over de voortgang van de productie

- je krijgt t.z.t. de dvd van ‘Oranje Ambon’ thuisgestuurd.

Dit is in feite een voorinschrijving voor de dvd.

 

€ 100

- e-mail nieuwsbrief

- 2 dvd’s ‘Oranje Ambon’

- naamsvermelding op de aftiteling

- 2 plaatsen voor de première (naar verwachting in december 2011)

 

€ 500

- e-mail nieuwsbrief

- 2 dvd’s ‘Oranje Ambon’

- naamsvermelding op de aftiteling

- 2 plaatsen voor de première

- 2 plaatsen voor het diner na de première

 

€ 1.000 (en meer)

- e-mail nieuwsbrief

- doos met 6 dvd’s ‘Oranje Ambon’

- speciale naamsvermelding op de aftiteling

- 4 plaatsen voor de première

- 4 plaatsen voor het diner na de première

 

Wat moet je doen?

A

Stuur een e-mail aan info@dammasfilms.nl met:

 

1 naam

2 adres

3 e-mailadres

4 het bedrag

 

B

Maak het bedrag over op rekeningnummer

13 59 44 643

t.n.v. Dammas Films

o.v.v. Oranje Ambon

 

Wat moet je weten?

A

Je krijgt van mij  een bevestiging van ontvangst per e-mail en je bent geabonneerd op de nieuwsbrief.

B

Mocht de film om welke reden dan ook niet gerealiseerd worden, dan verplicht Dammas Films zich om alle bijdragen terug te storten.

C

Kijk natuurlijk naar het filmplan. Meer informatie kun je te allen tijde opvragen bij info@dammasfilms.nl.